DOLAR 32,3393 0.23%
EURO 35,1091 -0.15%
ALTIN 2.309,031,40
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Türk diplomasisinin son asırların en başarılı dönemini yaşadığına dikkat çekti
  • Ege Haberleri
  • Gündem
  • AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Türk diplomasisinin son asırların en başarılı dönemini yaşadığına dikkat çekti
79 okunma

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Türk diplomasisinin son asırların en başarılı dönemini yaşadığına dikkat çekti

ABONE OL
9 Kasım 2022 13:21
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Türk diplomasisinin son asırların en başarılı dönemini yaşadığına dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerinin ortadan kaldırılması ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik diplomatik çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

 

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, plan ve bütçe komisyonunda görüşülen Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dış politikasında elde ettiği başarılara değinde.

 

Kırkpınar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından belirlenen Yurtta Barış, Dünyada Barış ülküsü ile hareket edip, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle milletimizin girişimci ruhunu ve insani değerlerini yansıtan Girişimci ve İnsani bir dış politika kavramı devam etmektedir. Köklü bir diplomasi geleneğine sahip olan Türkiye, dış politikasında, merkezi coğrafi konumu, tarihi zenginliği, kuvvetli kurumları, güçlü insan kaynakları ve dinamik ekonomisinin de aralarında yer aldığı birçok unsurdan güç almaktadır. Böylece gelenek ile gelecek arasında köprüler kurulmaktadır. Türk dış politikasının girişimci niteliği çerçevesinde ülkemiz, birbirini tamamlayan çok sayıda siyasi, ekonomik, insani ve kültürel işbirliği araçlarından istifade etmekte ve küresel ölçekte düşünen ancak dünyanın her köşesinde yerel düzeyde etkinlik gösteren bir diplomasi uygulamaktadır. Ülkemiz, terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerinin ortadan kaldırılmasını ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesini teminen askeri, ekonomik, diplomatik çabalarına kararlıkla devam etmektedir.”

 

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELE

Hükümet olarak terör örgütleri ile mücadeleye öncelik verdiklerini belirten Milletvekili Kırkpınar, “Elbette Bakanlığımız önceliklerinden biri de terörizmle mücadele olmuştur. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ve Türkiye’nin maruz kaldığı terör saldırılarından dolayı terörle mücadele yurt dışında da bakanlığımızın öncelikleri arasında yer almıştır. FETÖ, PKK/PYD, DEAŞ veya ne şekilde tezahür ederse etsin, tüm terör örgütleriyle mücadeleye kararlıkla ve aralıksız devam edilmektedir” dedi.

 

DİPLOMASİDE EN BAŞARILI DÖNEM

Türk diplomasisinin son asırların en başarılı dönemini yaşadığına dikkat çeken AK Partili Kırkpınar, “Ukrayna krizindeki tutumumuz, ülkemizin barışı, istikrarı, insanı ve insan hayatını merkeze alan dış politikasının en son örneğidir. İki komşumuz arasındaki bu savaşta tercihimizi barıştan, diyalogdan, adaletli hakemlikten yana kullandık. Her iki ülkeyle var olan yakın ilişkilerimizi gözeterek, ateşi harlamak, fitneyi körüklemek yerine, savaşı sonlandırmak için çabalamayı tercih ettik. Bu anlayışla süreçte kolaylaştırıcı rol üstlendik, Rusya ile Ukrayna Dışişleri Bakanlarını Antalya'da buluşturduk, müzakere heyetlerine İstanbul'da ev sahipliği yaptık. Birleşmiş Milletlerle birlikte, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına sevk edilmesine yönelik ‘Tahıl Koridoru’ mutabakatını hayata geçirdik. Ülkemizin yoğun gayretleri neticesinde varılan bu mutabakat, küresel krizler karşısındaki etkisizliği sebebiyle prestiji sarsılan birleşmiş Milletlerin son yıllarda kaydettiği en büyük başarılardan biridir. Rusya-Ukrayna arasında gerçekleştirilen "esir mübadelesi" ise Türk diplomasisini çok farklı bir lige yükseltmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.