DOLAR 32,3406 0.18%
EURO 35,1135 -0.21%
ALTIN 2.237,30-0,27
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Beşiktaş Jimnastik Kulübü  120.yılını tamamlarken  Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi   “Engeller Bizi Durduramaz”ı tanıttı
  • Ege Haberleri
  • Spor
  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü 120.yılını tamamlarken Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi “Engeller Bizi Durduramaz”ı tanıttı
159 okunma

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 120.yılını tamamlarken Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi “Engeller Bizi Durduramaz”ı tanıttı

ABONE OL
2 Aralık 2022 17:50
Beşiktaş Jimnastik Kulübü  120.yılını tamamlarken  Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi   “Engeller Bizi Durduramaz”ı tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizinen köklü ve 120 yıllık tarihiyle Avrupa'nın da ender kulüp ve camialarından birisi olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımımız 20.yılı olması sebebiyle bedensel engelli bireyleri tekerlekli basketbol sporu ile tanıştırmak ve onları spor yapmaya teşvik etmek amacıyla "ENGELLER BİZİ DURDURAMAZ" sosyal sorumluluk projesini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hayata geçiriyor. 2 Aralık'ta, Vodafone Park'ta yer alan White Pepper by Divan'da gerçekleşen basın toplantısına, Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş JK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, yöneticileri ve Beşiktaş JK Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanı Elçin Kılıç katıldı.

 

Türkiye'de bir ilk! SEN DE YAPABİLİRSİN…

Toplantı da konuşan Ahmet Nur Çebi, "Engeller bizim beynimizde ve bu gerçeği de buradaki sporcularımız yaptıklarıyla, başarılarıyla kanıtlıyorlar… Dünya daha çok yol kat etmiş durumda ve biz de BJK olarak, ülkemizdeki bedensel engelli sporu için bir kez daha elimizi taşın altına koymak istedik ve 20 yıl önce olduğu gibi yine bir ilke imza atıyoruz. 2023, bilindiği gibi Cumhuriyetimiz 100. yılı ve bizim ise 120. yılımız ve ülkemiz genelinde Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının lokomotifi olacağı Engeller Bizi Durduramaz Sosyal Sorumluluk projesini, böyle önemli bir yılda hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. İlklerin kulübü olarak 20 yıl önce, Tekerlekli Sandalye Basketbolu'nu ülkemizde ilk kez hayata geçirdik, başkalarının"yapamaz" dediği insanlara formamızı giydirdik, armamızı temsil etme hakkı verdik. Beşiktaş Kulübü'nün bu inancı sayesinde Türk sporunda ilk kez"bedensel engel" kavramıyla "şampiyonluk" hikayesi bir araya geldi. Şimdi aynı vizyonla devam ederekTürkiye genelinde varolan alt yapı sorununu çözmek için bir adım atacağız. Bu proje ile Bedensel Engelli Vatandaşlarımıza ulaşarak onları spora teşvik edeceğiz" dedi. Çebi, bu projenin diğer takımlara da örnek teşkil edeceğini belirtti.

 

Çebi: "Başarmak istedikten sonra, zihnine yerleştirdikten sonra, insanın yapamayacağı hiçbir şey yok." 

İnsanın fiziki engeli ne olursa olsun, zihinsel olarak aklına koyup, başarmak istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey olmadığını vurgulayanBJK Başkanı Çebi, sözlerini şöyle tamamladı: "Babamın bana gençliğimde verdiği en önemli nasihatlardan birisi, 'başarmak istedikten sonra her şeyi başarabilirsin, yeter ki zihnine koy' idi. Bu projeyi ilk duyduğumda, başarılı olacağına emindim, en ufak bir şüphe oluşmadı. Bazı projelere, 'Deneyelim bakalım' der başlarsınız, bunda asla öyle düşünmedim. Şimdi de aynı düşünüyorum ve bu proje başarılı olur devam çocuklar, sonuna kadar destekçinizim. Kaptan 21 yıldır takımda ve diğer arkadaşlar da unutmasın; bir 20 yıl daha yanınızda, destekçinizim."

 

Beşiktaş JK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Oyucuları Bedensel Engellilere kısa eğitim videolarıyla evde Basketbol oynamayı öğretiyor…

Beşiktaş JK Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanı Elçin Kılıç ise, "Bu sosyal sorumluluk projesi ile arzumuz, sporcularımızın önderliğinde, eskiden onların da basketbola başlamadan önce yaptığı gibi kendini eve kapatan, spor kelimesi ile kendini yan yana getiremeyen bir çok bedensel engelli genci harekete geçirmek. Harekete geçirmek diyorum çünkü projemiz ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, bedensel engelli arkadaşlarımıza evde yada parkta yapabilecekleri çok basit hareketler ile kondisyonlarını da artırarak basketbolu öğretiyoruz. Kampanyamızın web sitesi engellerbizidurduramaz dan paylaşacağımız eğitim filmlerini, sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız. Bedensel engelli arkadaşlarımıza seslenmek istiyoruz. Sizler de spor yapabilirsiniz takım oyuncularımıza web sitemiz üzerinden soru sorabilirsiniz. Dilerseniz çektiğiniz videoları bize gönderebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızdan sadece maçlarımızı değil, kampanyamızı destekleyen tanınmış isimlerin videolarını ve daha pek çok şeyi takip edebilirsiniz. Lütfen bizi takibe alın bize ulaşın' dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.