Brandefense, kurum ve kuruluşlar için tehdit unsuru olan BEC saldırılarına karşı yenilikçi çözümler sunuyor
Brandefense, kurum ve kuruluşlar için tehdit unsuru olan BEC saldırılarına karşı yenilikçi çözümler sunuyor Dijitalleşmeyle birlikte, işletmelerin verilerini dijital ortamda sakladığı ve yönettiği bir dönem başladı.
Brandefense, kurum ve kuruluşlar için tehdit unsuru olan BEC saldırılarına karşı yenilikçi çözümler sunuyor
Dijitalleşmeyle birlikte, işletmelerin verilerini dijital ortamda sakladığı ve yönettiği bir dönem başladı. Bu dijital dönüşüm işletmelere hız kazandırırken, BEC saldırıları gibi tehditleri de beraberinde getirdi. Brandefense CEO’su Hakan Uzun, BEC saldırılarının işletmeler için itibar kaybına yol açabileceğine dikkat çekerek, saldırıların çeşitli yöntemlerle engellenebileceğini vurguladı.
BEC saldırıları, sahtekarlık ve kimlik avı gibi kötü amaçları bulunan e-posta dolandırıcılığı türünde bir tehdit olarak öne çıkıyor. Bu tür saldırılar, işletmelerin özellikle finans departmanını hedef alırken, çalışanları ya da yöneticileri sahte e-postalarla tuzağa düşürmeyi amaçlıyor.
Veri hırsızlığı, CEO dolandırıcılığı ya da bir avukatı taklit etme gibi yöntemlerle saldırılarını gerçekleştiren tehdit aktörleri, kimlik avı saldırıları, kötü amaçlı yazılımlar, benzer ya da sahte e-postalar yardımıyla saldırılarını gerçekleştirebiliyor. Saldırının yapılacağı kurum ve kuruluş hakkında detaylı bir araştırma gerçekleştiren saldırganlar, çalışan isimleri, iş unvanları, ödeme süreçleri, sosyal medya hesapları, medyada yer alan haberler gibi birçok bilgiyi gözden geçiriyor. Brandefense, işletmelerin BEC saldırılarına karşı hazırlıklı olmalarını sağlayan çözümler geliştirerek, olası saldırılara karşı riskleri önemli ölçüde azaltıyor.
Brandefense, BEC saldırılarının risklerini azaltmada etkili yöntemler kullanıyor
Kurum ve kuruluşlar için büyük bir tehdit unsuru olan BEC saldırılarının riskini azaltmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Brandefense, Deep&Dark Web’deki bütün müşteri gönderilerini takip ederek saldırganların kullanabileceği kritik veriler hakkında müşterilerini bilgilendiriyor. Aynı zamanda BEC saldırılarının diğer bir yöntemi olarak öne çıkan üst düzey yöneticilere ait e-posta adreslerinin kötü amaçla kullanılması da, Branefense VIP Güvenlik Modülü ile önleniyor. Bu modül sayesinde, internete sızan kişisel bilgiler belirlenerek kişisel bilgilerin saldırı amacıyla kullanılmasının önüne geçiliyor. Brandefense Phising İzleme Modülü ile de müşterilerini ilgilendirebilecek saldırıları tespit ederek gerekli gördüğünde kaldırma hizmeti sağlıyor. Ayrıca işlem yapılabilmesi için şüpheli görünen e-posta adresleri, dosya ekleri ve bağlantılar Brandefense ekibi tarafından analiz ediliyor.
BEC saldırılarının önlenebilir olduğunu hatırlatan Brandefense CEO’su Hakan Uzun, konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “BEC saldırıları, büyük ya da küçük fark etmeden tüm kurum ve kuruluşlar için ciddi riskler oluşturuyor. Bu saldırılar, önemli finansal ve itibar kayıplara neden olabiliyor. Kurum ve kuruluşları tehditlere karşı korunmak için en son güvenlik önlemlerini takip etmesi ve güncel kalması gerekiyor. BEC saldırılarını önlemek için proaktif adımlar atmak işletme güvenliğinin sağlanabilmesi için etkili bir yöntem. Bu kapsamda Bradefense olarak; VIP Güvenlik Modülü, Phising İzleme Modülü gibi çeşitli yöntemlerle olası saldırıları yüksek oranda önlemeyi ve BEC saldırılarını için bir tehdit unsuru olmaktan çıkmasını sağlamayı hedefliyoruz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı