DOLAR 32,6001 0.38%
EURO 34,8515 0.32%
ALTIN 2.497,130,53
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Dokuz Eylül’den engelsiz topluma örnek proje
146 okunma

Dokuz Eylül’den engelsiz topluma örnek proje

ABONE OL
7 Ocak 2023 09:45
Dokuz Eylül’den engelsiz topluma örnek proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi koordinesinde, özel gereksinimli bireylerin aile fertlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen “Mutlu Ebeveyn Mutlu Çocuk için Mesafeleri Aşıyoruz” adlı proje, bilimsel ve klinik deneyimli fizyoterapistler eşliğinde evde egzersiz yapma fırsatı sunacak.

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kiraz Belediyesi ve Kiraz Kaymakamlığı iş birliğinde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. Üniversitenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi koordinesinde, özel gereksinimli bireylerin aile fertlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen “Mutlu Ebeveyn Mutlu Çocuk için Mesafeleri Aşıyoruz” adlı proje, bilimsel ve klinik deneyimli fizyoterapistler eşliğinde evde egzersiz yapma fırsatı sunacak. Kiraz’daki DEÜ Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile aileler katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal hizmet görevini de aksatmadan yürüttüğünü hatırlatan Rektör Hotar, “Projeye katkı sunan yerel yönetimler aracılığıyla, özel gereksinimli çocukların ebeveynlerine ulaşarak; katılımcılara ön bilgilendirmeyi bugünkü programımızda yapmış bulunmaktayız. Bu aşamada katılımcılara seminer yoluyla projenin amacı hakkında bilgilendirme yapılarak, egzersiz videolarını izleyebilecekleri tabletlerin dağıtımı sağlandı. Hedefimiz, ebeveynlerin kas-iskelet sistemi ağrılarını azaltmak ve yaşam kalitelerini artırarak, ebeveyn ve çocukları daha mutlu kılmak” dedi.

Proje yaygınlaştırılacak

Projenin çevrim içi görüşmeler ve bilgilendirme faaliyetleri ile yaygınlaştırılacağını ifade eden Rektör Hotar, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültemizin projeye gösterdiği hassasiyet ve çalışmaları için öncelikle fakülte mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz engelleri kaldırma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bunu yaparken ailelerimizin de hayatlarını kolaylaştırmak, güçlerine güç katmak için projeler geliştiriyoruz. Çalışmamız burada örnek bir grup üzerinde olacak; ancak projeyi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Hocalarımızın gönüllülüğü ile de birleşince bugün bu güzel manzara ortaya çıktı” diye konuştu.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, “İzmir’in bir ucunda bulunan ilçemize, İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini kazandıran Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar’a öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Kiraz Belediyesi olarak, bu anlamlı sosyal sorumluluk projesinin bir paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çalışmanın yaygınlaştırılması için bizler de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Kiraz Kaymakamı Onur Titiz ise projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyleyerek, “Projenin hayata geçirilmesinde emeklerinden dolayı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi hocalarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Topluma hizmet

Toplantıya katılan DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Sevgi Özalevli ise şunları kaydetti: “Yükseköğretim kurumu olan üniversitelerin, eğitim verme, bilgi üretme dışında en önemli görevlerinden biri de bilimsel yaklaşımlar ışığında toplum hizmeti sağlamasıdır. 30 yıllık bilimsel ve klinik deneyimli fizyoterapistlerimiz ile birlikte özel gereksinimli çocuğa sahip ailelerimize evinde egzersiz yapma fırsatı sunduk. Bu bakış açısı ve Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın desteği ile kurguladığımız projemizde, özel gereksinimli çocukların ailelerine hizmet vermeyi amaçladık.”

Dokuz Eylül’den engelsiz topluma örnek proje
Dokuz Eylül’den engelsiz topluma örnek proje
Dokuz Eylül’den engelsiz topluma örnek proje
Dokuz Eylül’den engelsiz topluma örnek proje
Kaynak : İha

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    32 +53 87
  2. Fenerbahçe

    32 +57 85
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Antalyaspor

    32 -1 42
  11. Alanyaspor

    32 -5 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.