DOLAR 32,3465 0.29%
EURO 35,1485 0.03%
ALTIN 2.301,321,06
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Ericsson’un Raporuna Göre Belirsizliğin Arttığı Dünyamızda İşletmelerin Dayanıklılığının Artırması Gerekiyor
  • Ege Haberleri
  • Ekonomi
  • Ericsson’un Raporuna Göre Belirsizliğin Arttığı Dünyamızda İşletmelerin Dayanıklılığının Artırması Gerekiyor
83 okunma

Ericsson’un Raporuna Göre Belirsizliğin Arttığı Dünyamızda İşletmelerin Dayanıklılığının Artırması Gerekiyor

ABONE OL
7 Kasım 2022 13:20
Ericsson’un Raporuna Göre Belirsizliğin Arttığı Dünyamızda İşletmelerin Dayanıklılığının Artırması Gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Ericsson IndustryLab'in raporuna göre işletmeler, dijitalleşme ve otomasyon sayesinde aksatıcı gelişmelere karşı daha hazırlıklılar ancak bu işletmelerin kısa vadeli dayanıklılık modellerini, uzun vadeli dayanıklılık modelleriyle değiştirmesi gerekiyor.
     

  • Karar verme yetkisine sahip kişilerin yüzde 42'si, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan doğal afetlerin şimdiden büyük bir zorluk teşkil ettiğine, daha büyük bir kesim ise bu afetlerin gelecekte sorunlar ortaya çıkaracağına inanıyor.
     

  • Kapsamlı bir dayanıklılık stratejisine sahip firmaların yüzde 90'ı, aksaklıklara karşı daha iyi hazırlanmak için uzaktan çalışma, dijitalleşme ve otomasyon imkanları sunan 5G gibi teknolojilere yatırım yapıyor.
     

Ericsson (NASDAQ: ERIC), bugün yayımladığı yeni Future of Enterprises (İşletmelerin Geleceği) raporunda, aksaklıklara karşı proaktif ve dayanıklı olmanın işletmeler açısından önemini vurguladı. Rapora göre, karar verme yetkisine sahip kişilerin yüzde 42'si, yakın gelecekte işletmelerinin iklim değişikliği sonucunda ortaya çıkan doğal afetler nedeniyle aksaklıklar yaşayacağına inanıyor. Diğer öngörülemeyen gelişmelerin de enerji krizi, pandemi ve küresel çatışma gibi zorluklara sebep olması bekleniyor. Hazırlıklı olmanın kritik bir öneme sahip olduğu bilinse de işletmelerin toparlanma odaklı reaktif dayanıklılık stratejilerini geride bırakıp uzun vadeli dayanıklılık planlaması yapması gerekiyor.

 

Şirketler dayanıklılık planlamasını ciddiye alıyor

Karar verme yetkisine sahip kişilerin yüzde 49'u, şirketlerinin aksatıcı gelişmelere karşı kapsamlı bir stratejisi olduğunu belirtirken aksatıcı gelişmelere hazır olduklarını söyleyen çalışanların sayısı, aksine oranla sekiz kat daha fazla. Kapsamlı bir dayanıklılık stratejisi olan şirketlerin yüzde 90'ının bu alanlara büyük yatırımlar yaptığı göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu hazırlık sürecine dijitalleşme ve otomasyonun yön verdiği söylenebiliyor. Bununla birlikte, birçok işletmenin stratejilerine dahil etmemiş olabileceği husus, dayanıklılık konusunda reaktif değil, proaktif olmanın önemi olarak öne çıkıyor. Bu da mevcut durumda daha fazla çalışma yapılması gerektiğini ifade ediyor.

 

Konuyla ilgili yorumda bulunan Ericsson ConsumerLab ve IndustryLab'de Kıdemli Araştırmacı olarak görev yapan Patrik Hedlund, şu ifadelere yer verdi: "Savaş. Enerji krizi. Doğal afetler. Pandemiler. Dünyamız giderek daha karmaşık bir hale geliyor ve artık dayanıklılık stratejilerini uygulamaya geçirmenin tam zamanı. Uzun vadede rekabete yenik düşmemek ve sürdürülebilir kalmak isteyen işletmeler için hazırlık yapmak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Birçok şirketin halihazırda stratejisi bulunuyor ancak bu rapor, kısa vadeli yedekliliğe dayalı dayanıklılık planlarını geride bırakıp uzun vadeli verimliliğe dayalı stratejiler uygulamanın bariz gerekliliğinin altını çiziyor." 

 

Daha proaktif bir dayanıklılık stratejisi oluşturulduğu takdirde, aksatıcı gelişmeler ortaya çıkmadan önce bunlara ilişkin uyarılar geliştirilerek ve potansiyel etkiyi kapsamlı bir şekilde anlayarak, olası aksaklıkları azaltmak için daha fazla önlem alınabilir. Karar verme yetkisine sahip her 10 kişiden altısı, aksatıcı gelişmelerden sonra uygulanan yapay zeka tabanlı hizmetlerin ve sanal gerçeklik destekli dayanıklılık eğitimlerinin gelecekteki aksaklıklarla başa çıkmada önemli bir rol oynadığını düşünüyor. Bu durum, gelecekte dayanıklı olmak için geçmiş trendleri inceleme ihtiyacının önemini belirtiyor.

 

Sürdürülebilirliği ve gelecek odaklı bir iş modelini desteklemek için dayanıklılığın kapsamını genişletmemiz gerektiği aşikar. Rapora göre, önümüzdeki süreçte dayanıklılık stratejilerinde yapılacak iki temel değişiklik kritik öneme sahip:

 

  • Kısa vadeli yedekliliğe dayalı dayanıklılık stratejilerini geride bırakıp çevresel açıdan sürdürülebilir, uzun vadeli verimliliği temel alan dayanıklılık stratejilerine geçiş yapılmalı. Neredeyse her 10 işletmeden sekizi, tedarik zincirinde yedekliliği artırmaya devam ettiğini belirtiyor.

  • Toparlanma odaklı dayanıklılık stratejileri, yerini inovatif ve proaktif iş modellerine bırakmalı. Günümüzde karar verme yetkisine sahip kişilerin yüzde 80'i, bu yaklaşımı dayanıklılık stratejilerinde uyguladıklarını, bu yüzdelik dilimde yer alan yaklaşık her 10 kişiden altısı ise gelecekte bu alandaki çalışmalarına hız kazandırmayı planladıklarını belirtiyor. 

 

Rapor aynı zamanda aksaklıklarla karşı karşıya kalan işletmelerin dayanıklı ve sürdürülebilir kalmasına yardımcı olacak yedi Bilişim ve İletişim Teknolojileri (ICT) destekli konseptin faydalarından bahsediyor ve işletmelerin daha dayanıklı olmak için izleyebilecekleri farklı yolları ele alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.