DOLAR 32,3252 0.22%
EURO 35,1067 -0.16%
ALTIN 2.307,211,32
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
GSK Türkiye “A’dan Z’ye Astım” Projesini Tamamladı
85 okunma

GSK Türkiye “A’dan Z’ye Astım” Projesini Tamamladı

ABONE OL
21 Ekim 2022 10:20
GSK Türkiye “A’dan Z’ye Astım” Projesini Tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği ile GSK Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “A’dan Z’ye Astım” projesinin son eğitimi İstanbul’da Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Alerji Kongresi’nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları yan dal uzmanı hekimlere alerji ve immünoloji alanında öne çıkan akademisyen hekimler tarafından astım ve ağır astım konusunda eğitimler verildi.

 

Alerji alanında uzmanlaşmayı sürdüren hekimlere yönelik Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği ile GSK Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen A’dan Z’ye Astım isimli eğitim projesinin son ayağı, 13-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Dünya Alerji Kongresi’nde tamamlandı. Alerji ve immünoloji alanlarında öne çıkan akademisyen hekimler tarafından yan dal uzmanı hekimlere verilen eğitimlerde astım ve ağır astım konuları incelendi. 

 

Nisan ayında başlayan ve bugüne kadar 4 eğitimin düzenlediği projeye yaklaşık 700 hekim katıldı. Söz konusu 4 eğitimde astım tanımı ve tanı yöntemleri; astım patogenezi; ağır astım fenotipleri, endotipleri ve komorbiditeleri, çocuk ve erişkinde ağır astımda biyolojik tedaviler detaylı biçimde ele alındı.

 

Dünya’da tüm astım hastalarının yüzde 3,7’si ağır astım hastası

Kongre dahilinde gerçekleşen son eğitime katılım gösteren Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilşad Mungan ağır astım hastalığına da dikkat çekti. “Uygun dozda ilaç kullanılmasına; hastanın tedaviye tam uyum sağlamasına, komorbid durumların tedavi edilmesine ve çevresel, mesleki temasın ortadan kaldırılmasına rağmen kontrol altına alınamayan astım grubuna ağır astım diyoruz. Dünya çapındaki tüm astım hastalarının yüzde 3,7’sinin ağır astım hastası olduğunu biliyoruz. Toplumun çoğunluğunda görülen astımdan daha ağır seyreden bir hastalık olmasına rağmen ağır astımın semptomlarını azaltmak için seçenekler de mevcut olduğunu ve astım hastalarının kan testlerinde eozinofil sayılarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulamak isterim” şeklinde konuşan Mungan A’dan Z’ye Astım Projesi’nin de üzerinde durdu. 

 

Mungan “Ağır astım toplumda görülme sıklığı normal astıma göre düşük olan bir hastalık. Alerji alanında uzmanlaşmayı hedefleyen genç meslektaşlarım arasında ağır astım konusunda farkındalık yaratılması toplum sağlığı açısından oldukça önemli. Başkanlık görevini yürüttüğüm Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği ve GSK Türkiye’nin iş birliği ile hayata geçirilen A’dan Z’ye Astım Projesi bu farkındalığın yaratılması konusunda oldukça değerli bir girişim. Alanında uzman birçok meslektaşımın eğitmen, konuşmacı ve moderatör olarak katkı sağladığı projeyi büyük bir zevkle takip ettim. Bu projenin son eğitiminin ilk defa ülkemizde gerçekleştirilen Dünya Alerji Kongresi kapsamında tamamlanmış olması da ayrı bir gurur kaynağı. Projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

 

GSK Türkiye Genel Müdürü Selim Giray projenin destekçisi olmaktan duydukları mutluluğu şu ifadelerle dile getirdi: “GSK Türkiye olarak yalnızca ürün portföyümüzle değil, hayata geçirdiğimiz projelerle de toplum sağlığına katkıda bulunmaktayız. Sağlık sisteminin en önemli parçası olan hekimlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak da bu kapsamdaki çabalarımızın önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu doğrultuda, Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği’nin yürüttüğü bu özel projeye bilimsel paydaşları olarak verdiğimiz destekten büyük bir gurur duymaktayız. Hekimlerimize katkı sağlayacağına inandığımız değerli projeleri desteklemeye bundan sonra da devam edeceğiz. Bu güzel projede emeği olan herkese bir kez daha çok teşekkür ederim.”

 

Türkiye’nin önde gelen akademisyen hekimleri eğitim verdi

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özge Soyer’in sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında ilk eğitim 22 Nisan 2022 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Bu eğitimde katılımcılara genel olarak astım tanımı ve tanı yöntemleri anlatıldı.  27 Haziran’da yine online olarak düzenlenen ikinci eğitimde astım patogenezi ele alınırken; 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen eğitimde ise astım fenotipleri, endotipleri ve de komorbiditeleri ele alındı.

 

Proje dahilinde düzenlenen 4. ve son eğitim ise 15 Ekim tarihinde Dünya Alerji Kongresi bünyesinde gerçekleştirildi. Bu oturumda çocuk ve erişkinde ağır astımda biyolojik tedaviler konusu konuşuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.