DOLAR 32,5611 0.25%
EURO 34,7794 0.01%
ALTIN 2.492,050,32
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Hosting Nedir? Hosting vs Cloud Arasındaki Farklar
197 okunma

Hosting Nedir? Hosting vs Cloud Arasındaki Farklar

ABONE OL
29 Mart 2023 15:57
Hosting Nedir? Hosting vs Cloud Arasındaki Farklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulut platformlarının yüksek teknoloji modellerinin ortaya çıkışı, web barındırma da dahil olmak üzere birçok sektörde çarpıcı değişiklikler getirdi. Çoğu şirket, altyapılarını ve çeşitli İnternet projelerini barındırmak için hosting kullanır. Ancak son zamanlarda başka bir seçenek ortaya çıktı – bulut depolama. Bu, birçok şirketin bulut veya barındırma arasında seçim yapmakta zorlanmasına yol açtı. Kısmen, her iki seçenek de benzerdir, ancak farklı görevleri çözme yeteneğine sahiptirler.

Hosting nedir?

Birçoğu barındırmayı donanım veya yazılımla karşılaştırır. Ancak böyle bir görüş hatalıdır. Barındırma, bir sağlayıcı tarafından sağlanan ve karşılığında ücret alınan bir hizmettir.

Sağlayıcılar tarafından sağlanan ekipmanı kullanarak bu dosyaları yönetme ve özelliklerini değiştirme yeteneği ile sitedeki dosyaları 24 saat erişimde depolamak için gereklidir.

İşlevsellik, bellek boyutu ve yazılım açısından birbirinden farklı olan farklı barındırma türleri vardır.

Cloud Server Nedir?

Bu durumda bir sunucu parçalara bölünür ve her biri ayrı ayrı kiralanır. Yüzlerce kiracı aynı anda bir sitede site barındırabilir, bu nedenle paylaşımlı  (shared) barındırma olarak adlandırılır.

Birisi büyük miktarda kaynak kullanıyorsa, bu diğer sitelerin durumunu olumsuz etkiler. Aynı koşulları sağlamak için sağlayıcılar, dosya yazma hızı veya RAM miktarı için parametreleri sınırlar.

Paylaşılan barındırma en kötüsü olarak görülmemelidir, çünkü küçük projeler için uygundur, örneğin bloglar, kartvizit siteleri ve diğer küçük ölçekli projeler için.

Hosting ve Cloud Server Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fiziiksel sunucu birkaç bölüme ayrılmıştır. Bunlar birbirinden bağımsızdır ve kullanıcılara ayrı ayrı sunulur. Bir fiziksel sitede çok sayıda sanal sunucu olabilir. Kendi takdirinize bağlı olarak projenizin parametrelerine göre özelleştirilebilirler ve kendi yazılımınızı kurabilirsiniz.

Kullanıcılardan biri tarafından artan kaynak tüketimiyle bile, tüm siteler izole edildiğinden ve birbirine bağlı olmadığından, bu geri kalanlara hiç yansımaz. Bu seçenek, geniş bir müşteri kitlesine sahip çeşitli forumlar ve çevrimiçi mağazalar için kullanışlı kabul edilir.

Özel sunucu

Bu durumda, tüm sunucu, diğer kiracılardan bağımsız olan bir kullanıcı tarafından yönetilir. Sınırlamalar sadece sunucu yetenekleridir.

Yöneticiye, dosyaları ve işletim sistemini kontrol etme yeteneği ile donanım ve yazılıma kapsamlı erişim verilir.

Bu tür barındırma, sosyal ağlar, oyun sunucuları ve büyük ölçekli çevrimiçi mağazalar için idealdir.

Cloud Hosting nedir

Bu, kiracının kaynak miktarını ödediği ve bunların sunucular arasındaki dağıtımının sağlayıcı tarafından gerçekleştirildiği bir barındırmadır. Örneğin, siteniz güç, RAM ve diğer kaynakları tüketen birkaç ayrı sunucuda depolanır. Bu, sağlayıcının yükü kullanılan ekipmana eşit olarak dağıtmasını sağlar. Barındırma kapasitesi olmasa bile, birkaç sunucunun rezervlerinin kullanılması ve hacimlerinin değiştirilebilmesi nedeniyle hizmet tarifesinin değiştirilmesine gerek yoktur.

Bulut barındırmanın bir takım avantajları vardır. Öncelikler arasında, ölçeklenebilirlik (isteklerdeki artışla aynı zamanda bulut büyüyebilir), esneklik (sitenin ihtiyaçlarına bağlı olarak, istediğiniz yapılandırmayı seçebilirsiniz) ve yalnızca kullanılan kaynaklar için ödeme yaparak kullanılabilirliği not ederler.

Hosting ve Cloud Server Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bir bulut veya fiziksel sunucu seçerken, projenizin özelliklerini dikkate almanız ve her birinin ihtiyaçları nasıl karşılayabildiğini analiz etmeniz gerekir. Doğru seçimi yapmak için aralarındaki farkları ana kriterlere göre karşılaştırmanız gerekir:

  • Bulutta sağlanan birçok sanal sunucu vardır ve yalnızca bir tanesi VPS’lidir. Bu nedenle, bulutta teknolojiler daha esnek.
  • ölçeklenebilirlik. Sadece tarife değişikliği yaparak VPS için kullanılan kaynakları artırabilir veya azaltabilirsiniz ki bu çok zaman alan bir işlemdir. Bulutta, prosedür tarifeyi değiştirmeden gerçekleştirilir, kullanıcı kapasiteyi bağımsız olarak azaltabilir veya artırabilir.
  • Her iki durumda da veri güvenliğine daha fazla önem verilmektedir. VPS ile tüm bilgiler tek bir yerde saklanır veya bir arıza veya siber saldırı durumunda diğer kullanıcılar da sunucuda bir sorun görür. Bulut depoları birkaç sunucuda bulunur. Bu, veri korumasını biraz zorlaştırır, ancak izolasyonlarını sağlar.

Güvenilirlik açısından da farklılıklar vardır. BT altyapısı için VPS iyi bir seçenek olarak kabul edilir. Ancak teknik sorunlarda tüm sunucu zarar görür ve sistemin geri yüklenmesi zaman alır. Bu bağlamda bulutlar, içindeki trafik otomatik olarak çalışan sunuculara yeniden dağıtıldığı için daha güvenilirdir.

Fiziksel barındırma ve bir bulut sunucusunun tüm olanaklarını karşılaştırdığımızda, bulutun daha erişilebilir, güvenli ve daha az masraf gerektirdiğini anlamak zor değil.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    32 +53 87
  2. Fenerbahçe

    32 +57 85
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    32 +4 48
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Antalyaspor

    32 -1 42
  11. Alanyaspor

    32 -5 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    32 -1 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.