DOLAR 32,5723 0.05%
EURO 35,0620 0.55%
ALTIN 2.426,740,16
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
İtalya’da Eğitim
150 okunma

İtalya’da Eğitim

ABONE OL
27 Ocak 2023 13:08
İtalya’da Eğitim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’da Eğitim, özellikle ülkemizdeki öğrencilere sunduğu avantajlar açısından ayrıcalıklı bir sisteme sahiptir. Lisans eğitimini yurtdışında ve İtalya’da tamamlamak isteyen Türk öğrenciler için dünyanın en kaliteli eğitim sistemine sahip olan üniversiteleri bulunmaktadır.

Özellikle tıp ve mimarlık ile mühendislik bölümleri İtalya da üniversite okumak için en çok tercih edilen bölümlerdendir. Bunların yanı sıra moda ve tasarım, işletme, psikoloji ve diğer lisans bölümleri de sıklıkla tercih edilmektedir. İtalya’da eğitim, lisans bölümleri için 3 yıllık programlar kapsamaktadır.

Ancak tıp ve bazı lisans bölülerinde daha uzun süren bölümlerin olduğunu söylemek de mümkündür. Pavaedu, İtalya’da eğitimini tamamlamak isteyenlere profesyonel destek sunuyor.

İtalya’da Üniversite Okumak

İtalya’da üniversite okumak, ortalama olarak 3 yıl sürmektedir. Ayrıca İtalya’da eğitim göreceğiniz üniversitelerden alacağınız diplomalar da YÖK onaylıdır. İtalya’da eğitim sisteminin bu denli popüler ve kaliteli olmasının nedeni ise eğitim programlarının ilgili olduğu sektörler ile iş birliği içerisinde olmasıdır.

Bu sayede öğrencilerin daha kolay iş bulabilmeleri ve deneyim kazanmaları sağlanır. Ayrıca üniversitede eğitim veren eğitmenlerin de sektör deneyimli olması, İtalya’da eğitim seviyesinin daha kaliteli olmasının en önemli nedenlerinden biridir.

Başvuru yaptığınız üniversitenin hem staj döneminde hem de okul bittikten sonra iş bulma sürecinde sizlere farklı alternatif ve imkan sunaktadır. Ayrıca İtalya’da lisans eğitimini tercih eden dünyanın pek çok yerinden öğrenci ile de bir arada okuma şansınız bulunmaktadır. Genel olarak İtalya’da bulunan üniversitelerdeki eğitim dili İngilizcedir. Ancak ikinci bir dil olarak üniversitelerin pek çoğunun, İtalyancayı da tercih ettiği bilinmektedir.

İtalya’da devlet üniversiteleri özel üniversitelere oranla çok daha fazla tercih edilmektedir. Dünya eğitim sitemi standartlarına göre oldukça yüksek kalitede eğitim verdikleri bilinmektedir. Üstelik İtalya’da eğitim kalitesi yanı sıra öğrencilerin çok daha ekonomik şartlarda yaşaması da ülkenin sunmuş olduğu en önemli ayrıcalıklardan biridir. Uluslararası öğrenci bulundurma açısından değerlendirildiğinde, İtalya’nın ön planda olduğunu söylemek mümkündür.

Bu yüzden pek çok ülkeden gelen öğrenciler ile tanışabilme ve birlikte aynı üniversitede okuma imkanına sahip olabilirsiniz. Hem İtalyanca hem de İngilizce olarak okuyabileceğiniz farklı bölüm alternatifleri bulunmaktadır. Mezun olduktan sonra ise, öğrencilerin iş bulma süreleri de oldukça kısadır. pavaedu.com sitesi üzerinden İtalya’da lisans eğitimi veren en kaliteli üniversiteler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İtalya’da Lisans Eğitimi

İtalya’da lisans eğitimi almak, farklı bölüm alternatifleri yanı sıra öğrenciler için kolay yaşama ayrıcalıklarına sahip olduğu için oldukça avantajlıdır. İtalya’da lisans eğitimi almanın bu denli popüler olmasının nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • İtalya’da lisans eğitimi veren üniversitelerin eğitim seviyeleri ve kaliteleri oldukça yüksektir. Üstelik dünyanın ilk 500 en iyi üniversitesi listesi içerisinde de İtalya üniversiteleri yer almaktadır.
  • İtalya’da okumak öğrenciler için eşsiz bir kültürel ortam da hazırlamaktadır. Dünyanın pek çok yerinden eğitim için gelen öğrenciler sayesinde çok daha farklı kültürleri yakından tanıma şansınız da olacaktır.
  • İtalya üniversitelerine bakıldığında pek çoğunun devlet üniversitesi olduğu dikkat çekmektedir. Ayrıca İtalya devlet üniversitelerinin geniş program eşitliliği de daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmasını sağlamaktadır.
  • Eğitim ücretleri de diğer pek çok ülke ile kıyaslandığı zamanda oldukça makul fiyatlardandır. Ancak fiyatlar, üniversitelere göre değişmekle birlikte bölümlerin de fiyatlara etki ettiğini söylemek gerekmektedir. Ortalama olarak İtalya’da lisans eğitimi almak isteyen bir öğrencinin yıllık eğitimi ise, 1200 Euro ile 19.000 Euro arasında değişebilmektedir.
  • Pavaedu olarak bizleri dilediğiniz zaman arayabilir ve İtalya’da lisans eğitimi veren üniversiteler ve bölümler ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

İtalya’da Eğitim Sistemi

İtalya’da eğitim sistemi lisans bölümleri için 3 yıl ilen master programları için ise, 1 veya 2 yıllık programlardan oluşmaktadır. İtalya’da yaz okulu da mesleki programların çeşitliliği açısından pek çok öğrenci tarafından tercih edilmektedir. Yaz okullarında 1 yıllık mesleki programların yanı sıra 1 ile 6 hafta arasında değişen programlardan da oluşabilir.

Yaz dönemi boyunca sürecek olan yaz okulu programları ise, genelde resim, moda ve tasarım ile işletme ve ekonomi alanlarında yapılmaktadır. Ayrıca İtalya’da eğitim sistemi uzun veya kısa dönem sertifika programları ile de dikkat çekmektedir. Her yıl düzenli olarak gelen eğitmenler tarafından ilgili bölümler ile ilgili sertifika programları yapılmaktadır.

İtalya’da Eğitim Danışmanlık

İtalya’da eğitim danışmanlık için bizler ile iletişime geçebilir ve danışmanlarımızdan daha detayı bilgiler alabilirsiniz. İtalya’da eğitim almak için uzun uzadıya bir araştırma yapmış olsanız bile vize, başvuru, konaklama, burs ve staj gibi işlemlerinizde sorun yaşamamak adına bir danışman ile birlikte çalışmanız daha yararlı olacaktır.

Lisans eğitimi için danışmanlık hizmetinden yararlanarak, okula kayıt döneminden itibaren profesyonel bir destek alabilirsiniz. Konsolosluk başvurular, gerekli olan kayıt belgeleri ve kayıt tarihlerinin takibi yanı sıra, gerekli organizasyonlarda profesyonel danışmanlık hizmeti almak için Pavaedu’yu tercih edebilirsiniz.

İtalya’da Okula Gitmek

İtalya’da okula gitmek, ülkemizden pek çok öğrencinin en büyük hayalidir. Pek çok farklı lisans bölümü seçeneği ile alternatiflere sahip olan İtalya üniversitelerinde oldukça ekonomik ücretlere eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. İtalya’da sadece lisans eğitimi için değil, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi için de tercih edebileceğiniz dünyanın en kaliteli okulları mevcuttur.

Mesleki ve teknik okullar da İtalya’da oldukça sık tercih edilmektedir. İngilizce yanı sıra İtalyanca dili ile birlikte iki dilin üzerine bir lisans eğitimi almanız, okul bittikten sonra akademik yaşantınızda sizlere avantaj sunacaktır. İtalya’da eğitim ve üniversite ile liseler hakkında bilgi alabilir ve danışmanlık hizmetleri aracılığı ile hayal ettiğiniz üniversitede okuma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    33 +56 90
  2. Fenerbahçe

    33 +57 86
  3. Trabzonspor

    33 +13 55
  4. Beşiktaş

    33 +6 51
  5. Başakşehir

    33 +6 49
  6. Genişlet
  7. Ç. Rizespor

    33 -6 48
  8. Kasımpaşa

    33 -4 46
  9. Antalyaspor

    33 0 45
  10. Alanyaspor

    33 -3 45
  11. Sivasspor

    33 -5 45
  12. Adana Demir

    33 +5 41
  13. Samsunspor

    33 -6 39
  14. MKE Ankaragücü

    33 -3 37
  15. Kayserispor

    33 -10 37
  16. Konyaspor

    33 -13 36
  17. Gaziantep FK

    33 -13 34
  18. Karagümrük

    33 -5 33
  19. Hatayspor

    33 -9 33
  20. Pendikspor

    33 -31 30
  21. İstanbulspor

    33 -35 16
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.