DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Keçeli Kalem
452 okunma

Keçeli Kalem

ABONE OL
14 Eylül 2022 12:33
Keçeli Kalem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yaş grubuna hitap eden kalem çeşitleri arasında yer alan bu ürünün bilinen bir diğer adı ispirtolu kalemdir. Oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ve kullanım alanına sahiptir. Rengârenk olmasının yanı sıra pek çok farklı özellikleri vardır. Su bazlı, kalın uçlu, yumuşak uçlu, kalıcı ya da silinebilir özellikteki çeşitleri ile oldukça fazla alternatif sunar. Set olarak kullanıcıların beğenisine sunulan bu ürünün; set içerisinde yer alan kalem sayısı da farklılık gösterir. Kullanacak kişiye ve kullanım alanına göre tercih edilebilecek kalem sayıları; 12, 18, 24, 36, 48, 50, 60, 80 ve 100 olarak çeşitlenir.

 

Keçeli Kalem Çeşitleri ve Özellikleri

 

Boyama yapmayı ve renkli kalemler kullanmayı seven küçük çocuklar için yıkanabilir özellikteki ispirtolu kalemler ideal bir yapı sergiler. Bu ürün annelerin, çocuğunun farklı yerleri boyama endişesini de ortadan kaldırır. Toksik madde içermez, bu nedenle de su ve sabun yardımı ile kolayca temizlenir. Su bazlı özelliğe sahip olması en büyük avantajıdır. Böylece kıyafetlere ya da farklı tekstil ürünlerine bulaşması halinde çamaşır makinesinde yıkanarak kolay bir şekilde boyaların çıkarılması sağlanır.

 

Birbirinin içine geçebilen kapakları olan boya kalemleri aynı zamanda küçük çocuklar için oyuncak işlevi görür.

 

Bu kalem setlerinin içerisinde yer alan; yuvarlak uç ve kalın gövdeye sahip olacak şekilde üretimi gerçekleştirilen ürün çeşitleri bebeklerin kolay kullanılabilmesine olanak tanır. Kapaklarında sevimli suratların bulunması bebeklerin ilgisini çeker. Kalın gövdesi sayesinde bebeklerin kolay bir şekilde tutabilmesine ve boyama yapabilmesine imkân verir. İçerisinde sağlığa zararlı maddelerin bulunmaması ve kolayca yıkanıp temizlenebilmesi sıklıkla tercih edilmesine sebep olur.

 

Çocukların boyama yaptıkları esnada etrafın kirlenmesi olası bir durumdur. Bu nedenle mühürlü olan kalem seçenekleri de rağbet görür. Kalp, yıldız, uğur böceği, değişik hayvan figürleri bulunan seçenekleri çocukların eğlenmesine ve öğrenmesine yardımcı olur.

 

İspirtolu kalem seçenekleri arasında kokulu ürünler de yer alır. Çilek, çikolata, muz ve benzeri pek çok farklı seçeneği bulunur. Ürünler sahip oldukları aromanın rengi ile uyum gösterecek şekilde üretilir. Üretimlerinde doğal esansların kullanılması nedeni ile alerjik reaksiyon oluşturma riski oldukça azdır. Diğer çeşitleri gibi kolay yıkanabilme özelliği bulunan bu kalemlerin kapaklarında içerisindeki kalemin kurumasını önleyen özel tasarım delikler bulunur.

 

Mini ispirtolu kalemler de pek çok kişi tarafından kullanılan ürünler arasında yer alır. Ders çalışırken ya da kitap okurken işaretleme yapabilmek için idealdir. Canlı ve parlak birçok renk alternatifi bulunmasının yanı sıra oje şeklinde olan çeşitleri de vardır.

 

Çizimlerini süslemek isteyenlerin tercihi simli ispirtolu kalem çeşitlerinden yana oluyor. Çocukların eğlenerek ve severek kullandıkları bu kalemler yaratıcılıklarını geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Su bazlı özelliğe sahip olmaları nedeni ile herhangi bir yere bulaşması durumunda kolay bir şekilde temizleniyor. Renkli ve simli yapıları sayesinde daha etkili bir sonuç alınabilmesi için siyah renkli kâğıt üzerinde kullanılması tavsiye ediliyor.

 

Profesyonel kullanımlar için uygunluk sağlayan ispirtolu kalem çeşitleri de alternatifler arasında yer alır. Özellikle çizim yaparken zaman kazandırması ve kolaylık sağlaması nedeni ile siyah ince uçlu kalemler kullanılır. İşaretleme yapmak isteyen kişiler genellikle kalın uçlu kalemleri tercih ederken detay ağırlığı söz konusu olan çizim çalışmaları için ince ispirtolu kalemler daha uygun olur. Teknik çizimler için kullanılan ve farklı uç seçeneği bulunan kalemlerin uç dereceleri 0.05 ile 0.8 arasında değişkenlik gösterir. Çift taraflı kalem çeşitleri; hem ince hem de kalın uç seçeneği sunar. Çalışmanızın kalıcı olmasını istiyorsanız silinmeyen özelliğe sahip ispirtolu kalem kullanmanız gerekir. Altıgen tasarımının yanı sıra kapağı uzun süre açık kalsa dahi kuruma yapmayan özelliğe sahip olan kalem çeşitleri de rağbet gören ürünler arasında yer alır.

 

Dünya genelinde pek çok insan tarafından kullanılan ispirtolu kalem çeşitleri arasında eğlenceli şekiller ile satışa sunulan ürünler de vardır. Özel kutu tasarımları arasında; teneke kamyon, hazine sandığı ya da seyahat bavulu gibi birçok farklı seçenek bulunur.

 

Bu kalem çeşitlerini tuval üzerinde kullanmak isteyen kişilerin tercihi; daha avantajlı olması sebebi ile içerisinde hazır tuval bulunan setlerden yana olur.

 

Resim fırçası gibi kullanılmak istenen ispirtolu kalemler için fırça uçlu setlerin temin edilmesi gerekir. Böylece istenen sonuçlar elde edilir.

 

Çocukların ilgisini çeken ve eğlenmelerine yardımcı olan bir başka kalem çeşidi ise renk değiştiren ispirtolu kalemlerdir. Bu setlerin içerisinde değişik renklerin yanı sıra özel bir beyaz kalem bulunur. İstenilen renk ile boyanan yüzey, beyaz kalem ile çizildiğinde mevcut renk değişir ve yeni renk ortaya çıkar.

 

Keçeli yazım araçları ile her türlü yüzey kalıcı bir şekilde boyanabilir. Bu kalemler; seramik eşyaların boyanmasında, kumaş ayakkabılara renkli desenler çizilmesinde ya da saksılara renkli motifler çizilmesinde oldukça kolaylık sağlar. Kullanım alanı sadece bunlarla sınırlı değildir. Yastık kılıfı, bardak, tabak, kavanoz ve daha pek çok yerde kullanım olanağı tanır. Bu gibi tasarımların yapılabilmesi için üretilen kalem setlerinde işlevselliğin arttırılabilmesi için hem kalın uçlu hem de ince uçlu kalemler yer alır. Bu sayede istenilen her yerde kolay bir kullanım imkânı sunar.

 

Bebekler gelişim süreçlerinden kaynaklı olarak belli bir dönemde her şeyi ağızlarına sokmak ve keşfetmek isterler. Boyama ve çizim yapmak gelişimlerine katkıda bulunur ancak ciltleri oldukça hassastır. Bu nedenle bebeklerin rahatlıkla kullanabileceği setlerin tercih edilmesi gerekir. Özel olarak üretilen kalem setlerinin üretimlerinde kullanılan mürekkep; toksik madde içermeyen gıda boyalarından yapılır. Aynı zamanda oldukça sıkı dermatolojik testlerden geçer. Ergonomik bir tasarımı bulunan bu kalem çeşitleri 1 yaş ve üstü bebeklerin kullanımı için oldukça ideal bir yapıdadır. Gıda boyasından yapılan mürekkeplerinin cilde bulaşması halinde su ile yıkanması yeterli olur. Bebeklere özel olarak geliştirilen bu kalem setleri alerjik reaksiyona neden olmaz. Canlı ve rengârenk oluşunun yanı sıra gövde desenleri ve sevimli kapakları çocuklar tarafından büyük ilgi görür ve keyifli zaman geçirmelerine yardımcı olur.

 

Çocukların kullanmaktan keyif aldığı ve geniş bir ürün yelpazesi bulunan keçeli kalem çeşitleri en çok rağbet gören kırtasiye ürünleri arasında yer alır. Okul alışverişi listesinde bulunması gereken bu ürün; çocuğunuz ile birlikte keyifli zaman geçirmenize olanak tanır. Çocuğunuz ile beraber; okul çantası, defter kabı, seramik saksı ya da cam bardak gibi farklı materyalleri yepyeni bir görünüme kavuşturmanıza yardımcı olur. Bu ispirtolu kalem çeşitleri pek çok farklı alanda kullanım olanağı tanısa da cilt üzerinde kullanılmaz.

Keçeli Kalemin Kullanım Alanları

Bu kalemler hem kalıcı hem de canlı renklere sahiptir. Bu nedenle çizim ve boyama işlerinde sıklıkla tercih edilir. Özellikle okullarda resim derslerinde kullanılması nedeni ile okul alışverişi listesinde yer alır.

Kalın uçlu ve ince uçlu seçenekleri bulunur. İnce detayların yer aldığı; mandala ve karikatür boyamanın yanı sıra mimari çizim ve grafik tasarımlarında da kullanılır.

Detay barındıran çizimlerde kullanıldığında büyük kolaylık sağlar.

Kaligrafi çalışmalarında rahatlık sağlaması amacıyla özel olarak tasarlanan kesik uçlu ispirtolu kalem çeşitleri mevcuttur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    32 +53 87
  2. Fenerbahçe

    32 +57 85
  3. Trabzonspor

    32 +12 52
  4. Beşiktaş

    33 +6 51
  5. Ç. Rizespor

    32 -4 48
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    32 +4 46
  8. Kasımpaşa

    32 -2 46
  9. Sivasspor

    32 -5 44
  10. Antalyaspor

    32 -1 42
  11. Alanyaspor

    32 -5 42
  12. Adana Demir

    32 +5 40
  13. Samsunspor

    32 -6 38
  14. MKE Ankaragücü

    33 -3 37
  15. Kayserispor

    32 -9 37
  16. Konyaspor

    32 -11 36
  17. Hatayspor

    32 -8 33
  18. Gaziantep FK

    32 -15 31
  19. Karagümrük

    32 -6 30
  20. Pendikspor

    32 -28 30
  21. İstanbulspor

    32 -34 16
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.