DOLAR 32,3161 0.19%
EURO 35,1605 0.06%
ALTIN 2.293,420,71
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
MİA Anaokulları Ailesi merak eden yaratıcı çocuklar yetiştirmek için hazır
  • Ege Haberleri
  • Eğitim
  • MİA Anaokulları Ailesi merak eden yaratıcı çocuklar yetiştirmek için hazır
197 okunma

MİA Anaokulları Ailesi merak eden yaratıcı çocuklar yetiştirmek için hazır

ABONE OL
23 Eylül 2022 17:10
MİA Anaokulları Ailesi merak eden yaratıcı çocuklar yetiştirmek için hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emirgan, Ataşehir ve Eskişehir kampüslerinde görev yapan öğretmenler ve çalışanlar ile bir araya gelen Mia Anaokulları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “Çocuklarımız ile birlikte ebeveynler de uzun süreli bir yolculuk olan eğitimin her aşamasında bir partnere ihtiyaç duyuyor. İşte o partner olarak bizler bu yolculuğun ilk durağı olan anaokulu eğitimi ile Ataşehir, Emirgan ve Eskişehir’deki üç kampüsümüzde merak eden, farkında olan, problem çözen, oyun oynayan, keşfeden, yaratıcı çocuklar yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

 

Çocukların hayatın her haline dair merakla sordukları sorulara hazır cevaplar vermek yerine, onları kendi özgün cevaplarını bulmaya yönlendiren alternatif eğitim modeli Reggio Emilia yaklaşımını esas alan Mia Anaokulları, yeni öğrencilerini geleceğe hazırlamaya hazır. Doğayı temel alan bu yaklaşımı hayata geçirmek adına belirledikleri yol haritasını gözden geçirmek üzere Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç önderliğinde bir araya gelen Mia Anaokulları öğretmenleri ve çalışanları, yeni eğitim-öğretim yılında da sosyal ve duygusal ihtiyaçları tam olarak karşılanmış, kendine iyi bakabilen, soru sorabilen ve buna cevap üretebilen çocuklar yetiştirmek için çalışmaya başladı.

 

Mia Anaokulları Emirgan, Ataşehir ve Eskişehir kampüslerinde görev yapan tüm öğretmen ve çalışanların katıldığı iki günlük programda kadrolar yakından tanışma fırsatı bulurken, düzenlenen atölyelerle uygulanacak eğitim sistemi hakkında detaylı çalışmalar yapıldı. 

 

MİA Emirgan yerleşkesinde düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada doğadan ilham alıp kent olanaklarını kullanan anaokulları ile büyüme yolundaki çocuklara eşlik etmeye hazır olduklarını ifade eden Mia Anaokulları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “Anaokulu eğitimi, tüm eğitim sürecimizin başlangıcı ve en önemli safhası. Çocuklarımız ile ebeveynler de uzun süreli bir yolculuk olan eğitimin her aşamasında bir partnere ihtiyaç duyuyor. İşte o partner olarak bizler bu yolculuğun ilk durağı olan anaokulu eğitimi ile Ataşehir, Emirgan ve Eskişehir’deki üç kampüsümüzde merak eden, farkında olan, problem çözen, oyun oynayan, keşfeden, yaratıcı çocuklar yetiştirmek için çalışıyoruz. Siz değerli öğretmenlerimizle, çocuğa, didaktik dil kullanan öğreten bir pozisyonda değil çocuğu gözlemleyen, teşvik eden öğrenme deneyiminin eşlikçisi olarak çocuklarımızı yetiştiriyoruz” dedi.

 

“Kendine İyi Bakan Çocuklar Yetiştiriyoruz”

Alanında uzman öğretmen kadrosu ve çalışanlarıyla çocukların aileden sonra çıktığı yolculuğa eşlik edeceklerini kaydeden Koç, “Bu yolculuğun ilk durağı olan anaokulları, çocuğun kendini, doğayı ve çevreyi anlaması açısından en önemli alan. Bu nedenle de doğadan ilham alıp kent olanaklarını kullanan anaokullarımızı hayata geçirdik. En kıymetli öğrenme deneyimi doğada başladığı için okullarımızda bunu sağlayabilmeyi amaç edindik. Siz değerli öğretmen ve çalışanlarımızla amacımıza başarıyla ulaşıp sosyal ve duygusal ihtiyaçları tam olarak karşılanmış, soru sorabilen ve buna cevap üretebilen, bununla birlikte kendine iyi bakabilen çocuklar yetiştirmek için hazırız” diye konuştu.

 

Emirgan kampüsünde gerçekleştirilen oryantasyon programının ilk gününde Mia Ailesine yeni katılanlarla tanışan ve uygulanacak eğitim sistemi hakkında daha detaylı bilgi alarak, görüş alışverişinde bulunan Mia Anaokulu çalışanları, günü Mia Oyun ve Spor Danışmanı Hidayet Uskal’ın Oyun Bavulu adıyla düzenlediği oyun oynama temalı atölye çalışması ile tamamladı. Atölye çalışmaları programın ikinci günü de devam etti. MİA Sanat Danışmanı Fırat Bingöl ile Sanat Atölyesi, MİA Müzik Danışmanı Yasemin Anderman ile Müzik Atölyesi çalışmaları yaparak keyifli bir gün geçiren Mia Ailesi, düzenlenen program ve atölyelerin oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.