DOLAR 32,8668 0.29%
EURO 35,2184 0.35%
ALTIN 2.451,36-0,26
BITCOIN 2150238-1,36%
İstanbul
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Koşuldu
129 okunma

3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Koşuldu

ABONE OL
26 Mayıs 2024 19:10
3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Koşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21 kilometrelik Yarı Maraton ve 10 kilometre yarışının startını veren, Halk Koşusunda Konyalılara eşlik eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, etkinliğin her yıl büyüyen katılımcı sayısı ve enerjisiyle Türkiye’nin en önemli yarı maratonlarından birisi olacağını belirtti.

Bu yıl kayıt ücretlerini İsrail’in katliamlarına dikkat çekmek ve soykırımın bir an önce sonlandırılması için Gazze’ye göndereceklerini; sponsorluk gelirlerinin ise SOBE, DOSD Meram ve Karatay Alzeimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne aktarılacağını ifade eden Başkan Altay, maratona ilgi gösteren tüm sporseverlere ve Konyalılara teşekkür etti.

Halk Koşusu öncesi Spor Konya Halk Oyunları ekibinden oluşan öğrenciler tarafından Filistin’e destek için oynanan dabke dansı duygusal anlar yaşatırken; çeşitli ülkelerden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek maratona katılan sporcular da böyle güzel bir etkinlik vesilesiyle Konya’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Konya Yarı Maratonu” 31 ülkeden binlerce sporcunun katılımıyla yapıldı.

Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE), Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD MERAM) ile Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi ile birlikte gerçekleştirilen organizasyona; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, DOSD Meram Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu ve Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi yetkilileri katıldı. 

Kışla Caddesi üzerinde kurulan başlangıç ve bitiş çizgisinde saat 09.10’da önce 21 kilometrelik Uluslararası Yarı Maratonun, ardından da 10 kilometre koşusunun startı verildi.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ YARI MARATONLARINDAN BİRİSİ OLACAK”

Büyük coşkuyla startın verilmesinin ardından maratonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Altay, Konya Yarı Maratonu’nun her yıl büyüyen katılımcı sayısı ve enerjisiyle Türkiye’nin en önemli yarı maratonlarından birisi olacağını belirterek, özellikle yurt dışından ve şehir dışından gelen misafirleri Hz. Mevlana’nın şehrinde, Selçuklu’nun darülmülkünde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

“YOĞUN KATILIM BİZLERİN BU KONUDAKİ CESARETİNİ ARTIRIYOR”

Geçtiğimiz yıllarda Avrupa ve Dünya Spor Başkentliği ile İslam Ülkeleri Spor Başkentliği yapan Konya’nın bir spor şehri olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapmış şehrimizde son 3 yıldır Konya Yarı Maratonu’nu düzenliyoruz. Bu yıl geçen yıla göre neredeyse iki katı bir katılım oldu. Ben tüm sporculara başarılar diliyorum. Böyle etkinliklere olan yoğun katılım bizlerin bu konudaki cesaretini arttırıyor” diye konuştu. 

KAYIT ÜCRETLERİ BU YIL GAZZE’YE GÖNDERİLECEK 

Konya Yarı Maratonunu her seferinde bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Altay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bütün sporcularımız hem sağlıkları için koşup hem Türkiye’ye sporun ne kadar önemli olduğunun mesajını verirken aynı zamanda iyiliğe de koşuyorlar. Selçuklu Belediyemizin SOBE, Meram Belediyemizin DOSD Meram ve Karatay Belediyemizin de Alzeimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne sponsorluk gelirlerinin bağışlarını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu yıl kayıt ücretlerini de Gazze’de yaşanan katliama dikkat çekmek ve soykırımın bir an önce sonlandırılması için Gazze’deki kardeşlerimize göndereceğiz. Ayrıca bu yıl tüm katılımcılara kefiyeler dağıttık. Sporcularımız kefiyelerle koşularını gerçekleştiriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Konya’nın bu güzel havasında böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

“MARATONDA BİRÇOK ULVİ AMAÇ VAR”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Yarı Maratonu’nun her yıl artarak geliştiğine vurgu yaparak, “Küçüğünden büyüğüne kadar hanım kardeşlerimize kadar herkesin katıldığı güzel bir organizasyon oluyor. Bu sene ilk defa DOSD Meram olarak, Down Sendromlular Yaşam Merkezi’ndeki öğrencilerimiz ve hocalarımızla beraber de katıldık. Aslında birçok ulvi amaç var. Hem otizmli çocuklarımız hem alzheimerlı yaşlılarımız hem de down sendromlu çocuklarımız için sponsorluk gelirleri var. Bununla beraber katılım ücretlerinden sağlanan gelir de yine hepimizin kanayan yarası olan Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak için gönderilecek. Ben tüm katılımcılara Konya’mıza ve bu organizasyona destek verdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZ İYİLİĞE KOŞACAĞIZ”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya’mızda yine büyük bir spor organizasyonu gerçekleşiyor. Uluslararası düzeyde binlerce sporcu bu organizasyona katıldı. Konya’mız için çok güzel bir gün. Hepimiz iyiliğe koşacağız inşallah. Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi de gerçekleşmiş oluyor. Biz de Karatay Belediyesi olarak Alzheimer Derneğimizle birlikte koşuyoruz bugün. Aynı zamanda buranın gelirlerinin Gazze’deki tüm mazlumlara gönderiliyor olması da gurur verici. Tüm sporculara başarılı yarışmalar diliyorum. Bu etkinlikler artarak devam edecek inşallah. Etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyemize ve Atletizm Federasyonumuza çok teşekkür ediyorum” açıklamalarını yaptı.

“KONYA’MIZIN İYİLİKTE OLAN YARIŞI BUGÜN YOLLARIMIZA DA YANSIMIŞ OLACAK”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Uluslararası Konya Yarı Maratonunun büyük bir coşkuya sahne olduğunu belirterek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Konya’mızın birlik-beraberliği, bütünlüğü, iyilikte olan yarışı bugün burada yollarımıza da yansımış olacak. Filistin bizim her zaman birinci önceliğimiz. O yüzden koşularda elde edilen gelirlerden Gazze’ye destek gidecek. İnşallah bir an önce oradaki sıkıntılar da son bulur. Burada aslında kazanan herkes. Yarı Maratonu Konya’mızın turizmi için de Konya’mızın kültürü için de çok önemli katkıda bulunuyor. Yarı Maratonu düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Büyük bir organizasyon, ulusal ve uluslararası çapta ses getiren bir organizasyon. Bu tür organizasyonları düzenlemek kolay değil. Zor bir iş o yüzden bütün emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” 

DERECEYE GİREN SPORCULAR İÇİN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve büyük coşkuya sahne olan Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na Türkiye ile birlikte 31 ülkeden 4.153 atlet; otizm, down sendromu ve alzheimer farkındalığına dikkat çekmek için koştu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı 10K ve 21K koşularında dereceye giren sporcular için Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi otoparkında oluşturulan etkinlik alanında ödül töreni düzenlendi. Sporculara ödülleri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol tarafından takdim edildi.

YARIŞLARDA İLK ÜÇE GİREN İSİMLER 

21 kilometre erkekler yarışında 01:02:53’lük derecesiyle James Kipkogei Kipkoech birinci olurken; 01:04:58’lik derecesiyle Chala Dereba Kibi ikinci; 01:06:15’lik derecesiyle Sang Benard Cheruiyot ise üçüncülük sevinci yaşadı.

21 kilometre kadınlar yarışında 01:13:15’lik derecesiyle Elida Jelimo Korir kürsüde birinci basamağa çıkarken; 01:13:45 ile Doris Jepkoech ikinci; 01:19:52’lik derecesiyle Nur Sena Çeto ise üçüncü oldu.

10 kilometre erkekler yarışında; 00:33:07’lik derecesiyle Halil Sade birincilik kürsüsüne çıkarken; 00:33:15’le Mehmet Kalyoncu ikinci; 00:33:22 Mervan Haykır da üçüncü oldu. 

10 kilometre kadınlar yarışında ise; 00:38:27’lik derecesiyle Esma Nur Yılmaz birinci; 00:39:05’le Dilan Çukurçam ikinci; 00:43:43’lük derecesiyle Özlem Işık üçüncü oldu.

10 Kilometre Koşusu ve 21 Kilometre Koşusu’nun kazananları ile ilgili detaylı bilgiye “konyayarimaraton.com” adresinden ulaşılabiliyor.

YARI MARATON HALK KOŞUSU İLE TAMAMLANDI

3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu sabah koşulan 10K ve 21K koşularının ardından saat 13.30’daki Halk Koşusu ile tamamlandı. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda başlayıp biten koşuya AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, belediye başkanları, Konya protokolü ve her yaştan binlerce Konyalı sporsever katıldı.

“SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN İYİLİĞE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Halk koşusu startında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, caddelerin ve sokakların araçlara olduğu kadar yayaların ve bisiklet kullanıcılarına da ait olduğunu hatırlatarak, “Sizlerin bu büyük katılımı bizleri şehirde bu tür etkinlikleri yapma konusunda çok fazla cesaretlendiriyor. İnşallah Konya’nın sokaklarında hep beraber yürüyeceğiz, hep beraber bisiklet kullanacağız. Sağlıklı bir yaşam için iyiliğe yürümeye devam edeceğiz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine ye verdi.

Başkan Altay’ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Spor Konya Halk Oyunları ekibinden oluşan öğrenciler tarafından Filistin’e destek için oynanan dabke dansı duygusal anlar yaşattı.

SPORCULAR TEŞEKKÜR ETTİ

Konya’ya çeşitli ülkelerden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek maratona katılan sporcular da böyle güzel bir etkinlik vesilesiyle Konya’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    38 +66 102
  2. Fenerbahçe

    38 +68 99
  3. Trabzonspor

    38 +19 67
  4. Başakşehir

    38 +14 61
  5. Kasımpaşa

    38 -3 56
  6. Genişlet
  7. Beşiktaş

    38 +5 56
  8. Sivasspor

    38 -7 54
  9. Alanyaspor

    38 +3 52
  10. Ç. Rizespor

    38 -10 50
  11. Antalyaspor

    38 -5 49
  12. Gaziantep FK

    38 -7 44
  13. Adana Demir

    38 -7 44
  14. Samsunspor

    38 -10 43
  15. Kayserispor

    38 -13 42
  16. Hatayspor

    38 -7 41
  17. Konyaspor

    38 -13 41
  18. MKE Ankaragücü

    38 -6 40
  19. Karagümrük

    38 -3 40
  20. Pendikspor

    38 -31 37
  21. İstanbulspor

    38 -53 16
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.