Efelerli öğrenci ve öğretmenler Yunanistan yolcusu

AYDIN’IN EFELER İLÇESİ KADIKÖY ABDÜLHAMİD HAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ‘ERASMUS+’ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE ULUSAL AJANS TARAFINDAN HİBE EDİLEN PROJELERİ İLE STAJ YAPACAKLARI YUNANİSTAN’A GİTMEDEN ÖNCE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYFULLAH OKUMUŞ’U ZİYARET ETTİ.

  • 16 Eylül 2022
  • 82 kez görüntülendi.
Efelerli öğrenci ve öğretmenler Yunanistan yolcusu

Aydın’ın Efeler ilçesi Kadıköy Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ’Erasmus+’ Programı çerçevesinde Ulusal Ajans tarafından hibe edilen projeleri ile staj yapacakları Yunanistan’a gitmeden önce İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u ziyaret etti.

Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin koordinatörü olduğu 122 VET ERASMUS+ Mesleki eğitim öğrenci ve personel hareketliliği projesi ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanından 8 öğrenci, 3 öğretmen ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından 4 öğrenci, 1 öğretmen ile Yunanistan-Trikala’da bulunan 5 farklı turizm işletmesinde kısa dönem 21 gün staj yapacak.

Ayrıca proje çerçevesinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanından 1 kız öğrenci, 150 gün Almanya Hannover’de projenin restoran ortağında uzun dönem stajı ile devam edecek. Meslek dersi öğretmenleri de bilgi ve becerilerine yeni deneyimler eklemek adına İtalya’da çeşitli mesleki kurslara katılacaklar. Projenin uygulanmasıyla dil çeşitliliği, mesleki gelişim, ve aranılan uluslararası meslek elemanı olma gibi niteliklerin öğrencilere kazandırılması amaçlanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ziyarette öğrenciler ilgilenerek proje hakkında kendilerinden bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, öncelikle öğrencilere bu fırsatı sağlayan okul idaresi ve koordinatör öğretmene teşekkür ederek, “Çocuklarımızın yaşayacakları bu deneyim, edinecekleri meslek adına oldukça önemli” dedi.

REKLAM ALANI