DOLAR 28,9302 0.05%
EURO 31,2874 0.46%
ALTIN 1.879,15-0,23
BITCOIN 1263386-0,85%
İstanbul
10°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
İmamoğlu: Acıların son bulmasında sanat ve sanatçılar önemli rol oynayacak
95 okunma

İmamoğlu: Acıların son bulmasında sanat ve sanatçılar önemli rol oynayacak

ABONE OL
27 Ekim 2023 22:00
İmamoğlu: Acıların son bulmasında sanat ve sanatçılar önemli rol oynayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB’nin baştan aşağı yenileyerek, kentin kültür-sanat hayatına kazandırdığı Artİstanbul Feshane, ‘10. Asya-Avrupa Mediations Biennale’ine ev sahipliği yapacak. Bienalin tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ne yazık ki, başta yakın coğrafyamız olmak üzere, dünyanın birçok yerinde, bu yüzyıla hiç yakışmayan savaşlar, yıkımlar ve acılar birbirini izliyor. Bu acıların son bulmasında, yaraları hep birlikte sarmamızda, sanatın ve sanatçıların önemli bir rol oynayacağı ve hatta oynaması gerektiğine ve bu rolü üstlenmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. İmamoğlu, tüm İstanbulluları, 38 ülkeden 17 küratör ve 134 sanatçının katılacağı uluslararası sergiye davet etti. Sergi, 31 Ekim -11 Aralık 2023 tarihleri arasında gezilebilecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) baştan aşağı yenileyerek kentin kültür-sanat hayatına kazandırdığı Artİstanbul Feshane, “Ben Başka Bir Sen, Sen Başka Bir Ben” başlığıyla düzenlenecek “10. Asya-Avrupa Mediations Biennale”ine ev sahipliği yapacak. 38 ülkeden 17 küratör ve 134 sanatçının katıldığı uluslararası sergi, 30 Ekim’de yapılacak ön gösterimin ardından, 31 Ekim -11 Aralık 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluşacak. Düzenlendiği 15 yıllık süreçte, bugüne kadar 10’u aşkın sergide, 33 Avrupa ve 34 Asya ülkesinden 727 sanatçı yer aldığı sergi için, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Mediations Biennale Türkiye Küratörü Beral Madra, Mediations Biennale Direktörü Tomasz Wendland ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. 

 

“SANAT, İYİLEŞTİRİCİ GÜÇ”

Bienalin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümüne denk gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, İstanbul’un dünyanın en değerli sanat kentlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. İstanbul olarak, sanata sanatçıların yaratıcılığına destek olmanın keyfini ve onurunu yaşadıklarını belirten İmamoğlu, “Burada çok sayıda, her biri birbirinden güzel ve değerli sanat eserleri, elbette biliyoruz ki İstanbullu hemşehrilerimizi bekliyor olacak” dedi. Sanatın dünya üzerinde çok büyük bir gücü olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Sanat; tüm çatışmaları, tüm olumsuzlukları aşıp, geniş kitleleri iyilikte, güzellikte, barışla ve huzurla buluşturabilme gücüne sahiptir, iyileştirici bir güce sahiptir. Yani bir insanın, bu değerli sanat eserlerine bakıp, sanatla iç içe olup, şiddetle, öfkeyle dolu bir yaşamı olacağına asla inanmıyorum. Aksine içinin huzur dolu olacağını, hayatına renk ve keyif katacağına yürekten inanıyorum ve böyle düşünüyorum. Beni de sanatın her dalının ve her sahasının, her eserin bu şekilde etkilediğini ifade etmek isterim” diye konuştu. 

 

“SANAT, BARIŞ İÇİNDE BİR DÜNYA HAYALİ İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

“Sanatın, barış içinde bir dünya hayali için çok değerli olduğu kanaatindeyim” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“O yüzden bugün, sanata ve sanatçıların yaratıcılıklarına her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Ne yazık ki, başta yakın coğrafyamız olmak üzere, dünyanın birçok yerinde, bu yüzyıla hiç yakışmayan savaşlar, yıkımlar ve acılar birbirini izliyor. Bu acıların son bulmasında, yaraları hep birlikte sarmamızda, sanatın ve sanatçıların önemli bir rol oynayacağı ve hatta oynaması gerektiğine ve bu rolü üstlenmesi gerektiğine inanıyorum. Farklı kültürlerden, inançlardan, coğrafyalardan, sanatçıları bir araya getiren, toplumlar arasında köprü işlevi gören, bir bakıma ara buluculuk yapan, böyle değerli sanat etkinliklerinin artması da en büyük dileğimiz. Bu yönde dünyanın ilk sıralarına girecek seviyede atılımları yapmaya ve bu noktada en güçlü ev sahipliği ve misafirperverliğini bu şehirde bütün dünyaya göstermeye hazır bir yönetim olduğumuzu da bizimle beraber olan bütün misafirlerimize duyurmak isterim.”

Konuşmaların ardından katılımcılarla toplu fotoğraf çektiren İmamoğlu, kurulma aşamasındaki serginin bir bölümünü, sanatçılarla birlikte gezdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Fenerbahçe

    14 +27 37
  2. Galatasaray

    14 +20 37
  3. Beşiktaş

    14 +5 26
  4. Kayserispor

    14 +5 26
  5. Adana Demir

    14 +10 23
  6. Genişlet
  7. Trabzonspor

    14 +6 23
  8. Kasımpaşa

    14 -2 21
  9. Ç. Rizespor

    14 -5 21
  10. Antalyaspor

    14 +4 20
  11. Hatayspor

    14 +3 18
  12. Karagümrük

    14 +5 17
  13. MKE Ankaragücü

    14 0 17
  14. Sivasspor

    14 -7 15
  15. Gaziantep FK

    14 -8 15
  16. Konyaspor

    14 -5 14
  17. Pendikspor

    14 -15 13
  18. Başakşehir

    14 -6 12
  19. Samsunspor

    14 -10 11
  20. Alanyaspor

    14 -12 11
  21. İstanbulspor

    14 -15 8
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.