DOLAR 32,3177 0.2%
EURO 35,1159 -0.07%
ALTIN 2.279,050,08
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
iPhone Alırken Nelere Dikkat Edilebilir?
672 okunma

iPhone Alırken Nelere Dikkat Edilebilir?

ABONE OL
28 Eylül 2022 02:40
iPhone Alırken Nelere Dikkat Edilebilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

iPhone, günümüzde gerek teknolojik özellikleriyle, gerekse de tasarımıyla dikkat çeken birçok telefona sahip. Kullanıcıların da büyük bir çoğunluğu tercihini iPhone’dan yana kullanıyor. Eylül 2022 ile birlikte iPhone 14’ün tanıtılmasıyla Apple, gündemdeki yerini almış oldu.

Kullanıcılar iPhone 14 özelliklerini merak ederken aynı zamanda satın alma noktasında dikkat edilebilecek unsurları da öğrenmek istiyor. iPhone tercihi yaparken şu unsurlara dikkat etmeniz önerilmektedir;

  • Tasarım, iPhone’ların şüphesiz ön plana çıkan ilk özelliği. Siz de telefonunuzda tasarıma önem veriyorsanız iPhone tercihinden önce tasarım özelliklerini mutlaka inceleyin. iPhone modellerinin tamamında modern tasarım anlayışı mevcut olsa da bunlar arasından kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Ayrıca konu ile ilgili araştırma yapmanız halinde tasarım anlamında farklı özellikleri de öğrenmiş olacaksınız.
  • Fiyat konusunda indirim ve kampanya dönemlerini mutlaka takip edin. Örneğin Efsane Kasım indirimlerinde söz konusu ürün grubu iPhone ise bunu araştırıp öğrenmeniz gerekir. Çeşitli mail bültenlerine abone olarak bu kampanyalardan haberdar olabilmeniz mümkün. Fiyat unsurunu detaylı araştırıp en uygun fiyatı bulmanız gerekiyor.
  • iPhone’lar söz konusu olunca ön plana çıkan özelliklerden birisi de kamera özellikleridir. Satın alacağınız iPhone modelinin kamera özelliklerini mutlaka inceleyin.
  • Yeni bir iPhone modeli çıktığında eski iPhone modellerinin fiyat bakımından ucuzladığını görürüz. Alım fırsatının oluştuğu bu gibi dönemleri kaçırmamak adına gündemi takip etmeniz gerekiyor.
  • Teknolojik özellikler, incelemeniz gereken unsurlar arasında yer alıyor. Yeni iPhone modellerinde teknolojik anlamda yenilikler söz konusu olabilir. Bu anlamda alacağınız iPhone modelinin bütün özelliklerini araştırınız.

Özgün Tasarımıyla iPhone Modelleri

iPhone modelleri, tasarım anlamıyla da ön plana çıkıyor. Her yeni iPhone modelinde tasarım anlamında iyileştirmeler söz konusudur. Her bir tasarım anlayışının iPhone’a özgü olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda özgün tasarımlar iPhone modellerinde yer alıyor. iPhone 14 ile tasarım anlamında bazı iyileştirmeler söz konusudur. Önceki serilerde olduğu gibi iPhone 14 sürümleri arasında ekran boyutu bakımından farklılık bulunuyor. Bu bağlamda iPhone 14 Pro Max 6.7 inç’lik ekran boyutuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış.

Cep telefonu satın alırken kullanıcılar tasarım konusuna ayrı bir parantez açıyor. Telefonun görünüşü, rengi, ağırlığı, boyutu gibi unsurlar bu anlamda önemlidir. OLED ekran teknolojisiyle iPhone 14, muhteşem bir görüntü sağlıyor. Ayrıca renkler arasına mavi seçeneğinin de eklendiğini söyleyelim. Geniş renk seçeneğiyle kullanıcılara hitap eden iPhone 14 modelinde “Pro” ve “Pro Max” sürümleri de mevcut. İhtiyaçlarınıza göre yapacağınız tercih, bu anlamda önem kazanıyor. Sürümler arasında ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, pil kapasitesi, dâhili depolama alanı gibi özellikler bakımından fark bulunuyor.

iPhone modellerinde yer alan özgün tasarım anlayışı, iPhone 14’te de devam ettirilmiş. Ayrıca iPhone 14’ün teknik özellikleriyle eşsiz bir deneyim yaşatabileceğini de söyleyelim. Kullanıcılar iOS işletim sistemi, kamera özellikleri, temel donanım özellikleri gibi nedenlerle iPhone tercihinde bulunmaktadır.

iPhone 14 Özellikleri Nelerdir?

iPhone 14, tasarımı kadar özellikleri bakımından da ön plana çıkıyor. 14 serisinin kendi içerisinde “Pro” ve “Pro Max” sürümleri olduğunu söylemiştik. Elbette bu sürümler arasında özellik farklılıkları da bulunuyor. Bu farklılıklar dâhili depolama alanı başta olmak üzere birçok özellik bakımından gerçekleşiyor. Dâhili depolama alanına fazlaca ihtiyacınız varsa, üst sürümlere yönelmeniz gerekiyor.

Zira harici hafıza kartı desteği özellikleri telefon içerisinde yer almıyor. iPhone 14’ün bazı temel özellikleri şu şekildedir;

  • 1170 x 2532 FHD+ piksel ekran çözünürlüğü,
  • 12 MP kamera çözünürlüğü,
  • IPX8 suya dayanıklılık sertifikası,
  • 6 GB RAM bellek,
  • 128 GB dâhili depolama alanı, 256 GB ve 512 GB seçenekleri mevcuttur,
  • 6.1 inç’lik ekran boyutu, üst sürümlerde bu oran değişiyor,
  • 3279 mAh pil kapasitesi,
  • Hızlı şarj özelliği,
  • 3.2 GHz CPU frekansı,
  • 0.98 W/kg SAR değeri,
  • 6 çekirdekli CPU yapısı.

iPhone 14’ün sahip olduğu temel özellikler bu şekildedir. Görüldüğü üzere birçok profesyonel uygulamayı telefon ile çalıştırabilmeniz mümkündür. Ayrıca işlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz iPhone 14, kusursuz kamera sistemiyle birlikte geliyor. Kamera özellikleri sayesinde profesyonel fotoğraflar çekebilir, muhteşem görüntüler elde edebilirsiniz. iPhone 14’ün bu anlamda oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ön kameranın 12 MP çözünürlükte olması ve otomatik odaklama seçeneğinin eklenmesi, gelen bazı yenilikler arasında. Bu da profesyonel kamera deneyimi için eşsiz fırsatlar sunuyor.

iPhone Cep Telefonu Modelleri

iPhone cep telefonları, serüvenine 2007 yılında Steve Jobs tarafından 2G’nin tanıtılması ile başladı. iPhone 2G’nin akıllı telefon anlamında özel bir yeri bulunuyor. Bu anlamda tarihteki ilk akıllı telefon olarak sayılan iPhone 2G, döneminin devrim niteliğindeki gelişmeleri içerisinde yer alıyor. Son olarak Eylül 2022’de iPhone 14’ün tanıtılmasıyla seriye yeni bir model telefonun eklendiğini söyleyelim. iPhone 14, önceki sürümlerde olduğu gibi iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max seçeneklerine sahip. İlgili sürümlerin özelliklerine göre tercih yapabilirsiniz.

iPhone cep telefonlarında iOS işletim sisteminin özel bir yeri bulunur. Çünkü ilgili işletim sistemi, sadece iPhone telefonlara özeldir. Hatta birçok kişi için iPhone tercihi, iOS işletim sistemi üzerine kuruluyor diyebiliriz. Teknolojik ve güvenlik açıdan birçok farklılık içeren iOS, bu bağlamda kendine özel kullanıcılara sahiptir. Ayrıca iPhone söz konusu olduğunda kamera özelliklerinin de ön plana çıktığını söyleyelim. iPhone 14 için merak edilen özelliklerin başında da kamera geliyor.

iPhone 14 sürümleri dikkate alındığında en pahalı seçeneğin iPhone 14 Pro fiyatları bağlamında gerçekleştiğini görüyoruz. Şüphesiz bunu sağlayan etken geniş özellik seçeneğidir. Ayrıca orijinal 14 sürümünün yetersiz olacağını düşünüyorsanız mutlaka üst sürümleri düşünmelisiniz. Bu aşamada fazlaca araştırma yaparak sürümler ve özellikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

iPhone 14 Fiyatları

Efsane Kasım indirimleriyle dikkat çeken iPhone modelleri arasına iPhone 14 de eklenmiş durumda. Şu an için ön siparişe açık olan telefon modelinin fiyatları da merak konusu. iPhone 14 orijinal sürümüyle iPhone 14 Pro Max seçeneği arasında özellik bakımından farklılıklar olduğu gibi fiyat bakımından da farklılıklar bulunuyor. Bu nedenle tercihinizi doğru bir şekilde yapmanız önerilmektedir.

Önceki iPhone modellerinde olduğu gibi iPhone 14 fiyatlarının da benzer unsurlara göre belirlendiğini söyleyelim. Apple, bu aşamada fiyatı belirleyen tek faktör konumunda olsa da başkaca unsurlar da bulunuyor. Apple fiyat politikalarına ek olarak ticari hareketlilik sonucunda katlanılan bazı maliyetler de fiyatlara ekleniyor. Örneğin pazarlama ve tanıtım maliyetleri, direkt olarak fiyatlara yansımaktadır. Ayrıca ilgili telefonların ülkemize gelişiyle beraber döviz fiyatları da satış fiyatları üzerinde etkili olmaktadır. Ayrıca gümrük vergileri, özel tüketim vergileri, katma değer vergisi gibi ek maliyetler de söz konusu. Doğal olarak satış fiyatı bu gibi unsurlar dikkate alınarak belirlenmektedir.

iPhone 14 Pro fiyatları her ne kadar biraz daha fazla olsa da diğer iPhone modelleri ile bütçenize uygun alışveriş yapabilmeniz mümkün. Yeni bir iPhone modeli çıktığında eski modellerin fiyatlarının biraz daha düştüğünü görürüz. Bunun nedeni eski modellere olan talebin azalmasıdır. Bu gibi dönemlerde hayalinizdeki iPhone modelini satın almak için eşsiz bir fırsat doğmaktadır. Siz de detaylı bir şekilde fiyat araştırması yaparak kendinize uygun iPhone modelini seçebilirsiniz. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    30 +48 81
  2. Fenerbahçe

    30 +54 79
  3. Trabzonspor

    30 +11 49
  4. Beşiktaş

    30 +4 46
  5. Kasımpaşa

    30 -2 43
  6. Genişlet
  7. Başakşehir

    30 +3 42
  8. Ç. Rizespor

    30 -11 42
  9. Antalyaspor

    30 +2 41
  10. Adana Demir

    30 +7 39
  11. Alanyaspor

    30 -4 39
  12. Sivasspor

    30 -7 38
  13. Samsunspor

    30 -6 36
  14. Kayserispor

    30 -7 36
  15. MKE Ankaragücü

    30 -3 33
  16. Hatayspor

    30 -4 33
  17. Konyaspor

    30 -11 33
  18. Gaziantep FK

    30 -10 31
  19. Karagümrük

    30 -4 30
  20. Pendikspor

    30 -27 29
  21. İstanbulspor

    30 -33 13
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.