DOLAR 32,5762 0.27%
EURO 34,9983 0.06%
ALTIN 2.461,011,03
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
136 okunma

Türkiye’de En Çok Takip Edilen Spor Türü: Futbol

ABONE OL
21 Mart 2023 17:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayatımızın olağan akışında yoğunluk ile geçen günleri kafa dağıtmak amacıyla farklı türde aktiviteler yapılmaktadır. Bu aktivitelere bakıldığı zaman genel olarak; Futbol, Basketbol ve Tenis tarzında spor aktiviteleri bulunur. Kafa dağıtmak için ve biriken enerjiyi atmak için en çok yapılan sporlardan bir tanesi, Futbol olmaktadır. Futbol, genel olarak bakıldığında profesyonel olarak yapılan bir spor türü olsa da, amatör şekilde de yapılan bir spor türü olmaktadır. Dünya geneline bakıldığında diğer sporlara nazaran çok daha fazla takip edilen ve oynanan Futbol, ülkemizde de çok fazla takip edilmektedir. Belli bir saha çizgisi içerisinde olan ve 2 takım 22 oyuncu ile oynanan Futbol, eşi benzeri olmayan rekabetler ile izleyicilerini çok farklı bir boyutta karşılamaktadır. Genel olarak bakıldığında her ülkenin kendine ayrı bir ligi bulunmaktadır. Dünya geneline bakıldığı zaman birçok lig bulunsa da bu liglerden birkaç tanesi çok fazla tanınmaktadır. Örnek vermek gerekirse; Almanya’nın en çok takip edilen ligi Bundesliga olmaktadır. Bir diğer örnek ise Futbol’un en ünlü liglerinden olan İngiltere’nin Premier Ligi olmaktadır. Bu ünlü liglere bakıldığı zaman kendi arasında birçok rakip takım bulunur. Fakat ünlü liglere bakıldığı zaman önemli olan bir lig daha bulunmaktadır, Spor Toto Süper Lig. Ülkemizin en çok takip edilen ligi olan Spor Toto Süper Lig, dünya genelinde birçok ülkede sevenleri ile takip edilmektedir. Spor Toto Süper Lig heyecanı her yıl daha da artması ile birlikte, taraftarların heyecanına heyecan katmaktadır. Spor Toto Süper Lig’e bakıldığı zaman diğer liglere nazaran çok daha farklı bir atmosfere sahiptir. Spor Toto Süper Lig heyecanını ve takımların atmosferini daha yakından inceleyebilirsiniz.

 

Spor Toto Süper Lig

 

Futbol olarak bakıldığında dünya genelinde birçok lig bulunsa da en çok tercih edilen ligler arasında Spor Toto Süper Lig bulunmaktadır. Lig geçmişine bakıldığı zaman birden fazla takımın sürekli olarak değiştiğini görebiliriz. Spor Toto Süper Lig’e bakıldığı zaman içerisinde toplam 19 adet takım bulunmaktadır. Puanlama sistemine göre ilerleyen lig, galibiyet aldığında 3 puan, beraberlik durumunda 1 puan, ve mağlup olma durumunda puan alınamamaktadır. Bu puanlama sistemine bakıldığında en çok puanı toplayan takım şampiyon olmaktadır. Sıralamaya göre birinci olan ve şampiyon olan takım, Şampiyonlar Ligi elemelerine hak kazanarak, ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil etme hakkı kazanmaktadır. Bu turnuvalarda üst düzey takımlar ile birlikte yapılan karşılaşmalarda, önemli bir başarı elde etmek hem takım hemde ülke adına katkı sağlamaktadır. Spor Toto Süper Lig’e bakıldığı zaman en önemli olaylardan bir tanesi şampiyon olup, uluslararası liglerde göstermektir. 

 

Spor Toto Süper Ligi bu zamana kadar birçok takım ile birlikte adını uluslararası turnuvalarda duyurmuştur. Yurt dışı basınında “Çılgın Türkler” olarak adlandırılan ve her turda ayrı bir başarı yakalayan birçok takım bulunmaktadır. Başarı elde etmiş olan takımlara bakıldığında en önemli takımlardan bir tanesi, Galatasaray olmaktadır. Üst üste edilen başarılar ve birçok turnuvada galip gelen Galatasaray, Avrupa tarihinin en önemli kupalarından bir tanesini kazanmıştır. Galatasaray takımının inanılmaz başarı hikayesine bakıldığı zaman, daha önce türk takımlarının bu denli bir başarı yakalayamadığını görmekteyiz. O dönemin en popüler kadrolarından birini kuran Galatasaray takımı, başarılı teknik direktör Fatih Terim ile bu yolculukta inanılmaz başarılara imza atmıştır. 1999-2000 Sezonu arasında kazanılan bu kupa tarihi bir yolculuk ile başlamıştır. Galatasaray’ın kupa heyecanını daha yakından keşfedebilirsiniz.

 

Galatasaray ve UEFA Kupası

 

Şampiyonluk dendiği zaman akan suların durduğunu bilmekteyiz. Fakat en önemli şampiyonluklar beklenmedik zamanlarda gelmektedir. Galatasaray’ın, UEFA Kupasını kazanmasında ki serüvende aynen bu şekil başlamıştır. O dönemin şampiyon olan takımı Galatasaray, Avrupa kupalarında başarı elde etmek için bu heyecan verici serüvene katılmıştır. Bakıldığı zaman en önemli kupalardan bir tanesi olan UEFA Kupası, sahibini bulmak için çeşitli elemeler ile karşılaşmalar düzenlenmiştir. İlk üç tura bakıldığında zorlu geçen karşılaşmaların ardından, Galatasaray Çeyrek Finale yükselmiştir. İspanyol takımı RCD Mallorca ile karşılaşan Galatasaray, heyecan verici karşılaşmanın ardından sahada 6-2’lik bir galibiyet ile yarı finale yükselmiştir. O zamanlara bakıldığında birçok gazete Galatasaray’ın bu başarısını yazmaktadır. Yine aynı şekilde ülkemizin gazetelerinde bulunan iddaa bülten kısımlarında da Galatasaray’ın başarısı yazılmaktadır. Daha sonrasında yarı final karşılaşması olarak İngiliz takımı olan ve o dönemlerde birçok başarıya sahip olan Leeds United, Galatasaray’ın rakibi olmuştur. Rekabet içerisinde ilerleyen bu maçlara bakıldığında en çok takip edilen maçlardan bir tanesi, Leeds United maçı olmuştur. Bu karşılaşmadan 4-2’lik bir skor ile ayrılan Galatasaray, gözünü şampiyonluk kupasına dikmiştir. 

 

Heyecan dolu bir serüven ile karşılaşan Galatasaray takımı, final maçı için hazırlıklara hızlı bir şekilde başlamıştır. Fakat bu sefer rakip diğer rakiplerden çok daha farklı olacaktır. Galatasaray’ın UEFA Kupasındaki rakibi dönemin en popüler takımlarında olan, Arsenal takımı olmaktadır.Muhteşem bir maç olarak tarihe geçen bu maçta, bazı yayın kuruluşları Galatasaray’ın yenileceğini hatta kupaya şimdiden veda edeceğini yazsa dahi, inanılmaz bir motivasyon ve güç ile birlikte tam destek bir şekilde takım sahaya çıkmıştır. Heyecanlı dolu olacak olan Galatasaray- Arsenal maçı, Danimarka’nın en önemli sahalarından bir tanesi olan Parken Stadyumu’nda yapılacaktır. Muhteşem bir maç olarak tarihe geçecek olan bu karşılaşma,  iki takımın seyircileri ile birlikte çok daha farklı bir atmosfere imza atacaktır. Galatasaray tarihi boyunca en önemli futbol karşılaşmalarından bir tanesi olan Arsenal maçı, muhteşem atmosfer ve heyecan dolu bir 90 dakika ile başlamıştır. Maç sonucuna bakıldığı zaman, 90 dakikanın sonunda canlı skor olarak 0-0 görünmektedir. Birçok yorumları şaşırtan bu skor, Arsenal takımını adeta stadyumda titretmiştir.  Uzatmaların ardından sonuç değişmeyince, son olarak penaltılar maçın sonucu belirlemeye yetecekti.

 

İnanılmaz bir maç olarak tarihe geçen bu karşılaşma penaltılar sonucunda Galatasaray’ın 4-1’lik penaltı galibiyeti sonrasında sonuçlanmıştır. Bu muhteşem an ile birlikte şampiyon olan Galatasaray, 1999- 2000 UEFA Kupasını kazanarak adını tarihe yazdırmıştır. Şampiyonluk serüvenine bakıldığı zaman en önemli şampiyonluklarından bir tanesini kazanan Galatasaray,  dünya çapında adını duyurmuştur. 

 

Şimdiki zamana bakıldığı zaman aslında çok daha farklı bir galibiyete imza atan Galatasaray, halen daha üst üste başarılar ile kupaya bir adım daha yaklaşmaktadır. Son zamanlara bakıldığında şampiyonluk yolunda büyük bir azim ile ilerleyen Galatasaray, lig heyecanına heyecan katmaktadır. Takımların birbiri ile şampiyonluk yarışında olduğu Spor Toto Süper Lig, son zamanlarda en çok takip edilen ligler arasında olmaktadır. Taraftarların maç zamanlarında bilet bulamaması ile birlikte en büyük problemlerden bir tanesi ortaya çıkmaktadır. Fakat yayıncı kuruluşlar sayesinde birçok uygulama ile canlı maç izle seçeneğinden maçları izleyebilirsiniz. Taraftarların çok fazla tercih etmediği, fakat bilet bulamadığı takdirde en son başvurduğu bu durum, bir nebzede olsa maçın heyecanını yaşamaya sebep olmaktadır. Spor Toto Süper Lig heyecanını daha yakından takip ederek yıl sonunda hangi favori takımın şampiyon olacağını öğrenebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

PUAN DURUMU

O G P
  1. Galatasaray

    33 +56 90
  2. Fenerbahçe

    33 +57 86
  3. Trabzonspor

    33 +13 55
  4. Beşiktaş

    33 +6 51
  5. Başakşehir

    33 +6 49
  6. Genişlet
  7. Ç. Rizespor

    33 -6 48
  8. Kasımpaşa

    33 -4 46
  9. Antalyaspor

    33 0 45
  10. Alanyaspor

    33 -3 45
  11. Sivasspor

    33 -5 45
  12. Adana Demir

    33 +5 41
  13. Samsunspor

    33 -6 39
  14. MKE Ankaragücü

    33 -3 37
  15. Kayserispor

    33 -10 37
  16. Konyaspor

    33 -13 36
  17. Gaziantep FK

    33 -13 34
  18. Karagümrük

    33 -5 33
  19. Hatayspor

    33 -9 33
  20. Pendikspor

    33 -31 30
  21. İstanbulspor

    33 -35 16
PUAN DURUMU
Burç Uyumu

Burcunuzu ve onun burcunu seçerek, birbirinize olan uyumunuzu hemen öğrenebilirsiniz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.